Pilar Lamadrid Trueba (22) és una de les millors windsurfistes d'Espanya, porta el vent i l'aigua en la seva sang, no sols perquè és d'El Puerto de Santa María, sinó perquè la vela és una assignatura obligatòria en la seva família, de dues generacions enrere. Des que va començar a competir, en vela des dels 6 anys i windsurf des dels 12 i en categoria olímpica des dels 18, va saber que el seu objectiu i somni seria anar a uns Jocs Olímpics i aconseguir una medalla per a Espanya, sabent que per a això ha de lluitar i estar entre les millors del món. Perquè en aquesta modalitat esportiva, només hi ha una representació femenina per país.

L'objectiu és ambiciós, però des de petita lidera les categories. En infantil i juvenil ha estat 6 vegades campiona d'Espanya, va anar al seu primer mundial amb 14 anys i assoliment ser 4a del món en 2014. Va ser integrant de l'Equip Preolímpic de Riu 2016 i actualment és segona en l'Equip Nacional com a Espàrring de l'Equip Olímpic 2020. També pertany al Pla de Campanya Olímpica 2024 de la Federació com a millor candidata per a representar a Espanya en els Jocs de París 2024, ja que és el canvi generacional de Blanca Manchón i Marina Alabau (medalla d'Or Londres 2012). A més, realitzo competicions en classe no olímpica i ha aconseguit ser Campiona d'Europa i 3a del Món de la classe RSONE i Campiona d'Europa de la classe Raceboard.

I el seu pròxim objectiu és estar en el top 15 del Campionat del Món 2020 a Nova Zelanda però per a aconseguir-lo haurà de superar la seva principal dificultat: l'econòmica. Aquest esport és minoritari i no precisament barat, el cost del material és d'uns 20.000 € per temporada, els desplaçaments solen ser llargs i costos, han d'utilitzar remolc amb furgoneta, manar contenidors amb material o avió, i abans de les competicions necessiten anar al lloc de la regata per a fer entrenaments previs, la qual cosa comporta a multiplicar despeses, i tot sense comptar amb el cost de l'entrenador i llanxa. La Federació Espanyola ha passat per una època de crisi econòmica interna i les ajudes són mínimes. Però necessita aconseguir assistir al campionat del món 2020 a Nova Zelanda i realitzar l'entrenament previ així podria aconseguir entrar en el top 15, que significaria un gran salt en la seva carrera esportiva, podent optar a ajudes de la Federació que l'ajudarien avançar.

Li donem un cop de mà?