TRENCANT METES

Henar Etxeberria Urkia va néixer fa 21 anys en Uharte - Huarte (Navarra). Practica el Biatló des dels 16 anys, i actualment entrena 6-7 dies setmanals, formant part del Club d'esquí de fons Uharte; un club que tant en la directiva com en el cos tècnic hi ha presència femenina.

El seu somni va néixer arran de veure a la seva germana major competir. Al ser més gran que ella, va començar abans, i de veure-la va voler començar ella també. A poc a poc veient del que era capaç de fer, va començar a somiar en gran, i en aquest moment el seu objectiu a curt termini és participar en el campionat d'Europa de Biatló Absolut, a l'Olimpíada Universitària i al Campionat del Món de Biatló.

Fins al moment, el seu currículum esportiu és:

2017-2018:

 • Campiona d'Espanya de Biatló Sènior

 • Subcampiona d'Espanya de Biatló Absoluta

2016-2017:

 • Campiona d'Espanya de Biatló Sènior i Absoluta

 • Lloc 82 en la junior IBU Cup de Biatló en suïssa.

 • Lloc 87 en la IBU Cup absoluta de Biatló a Itàlia, Martello.

 • Participació en el campus internacional de Biatló en Martello, Itàlia a l'hivern i d'Eslovènia a l'estiu.

2015-2016:

 • Campiona d'Espanya Júnior de Biatló.

 • Lloc 42 (carrera sprint) i 38 (carrera persecució) en el Campionat del món Júnior de Biatló d'estiu.

 • Primera sortida internacional a córrer IBU Cup Absoluta de Biatló a Ridanna, Itàlia i Obertiliach, Àustria.

2014-2015:

 • Participació en el Campus internacional de Biatló d'estiu en Martello, Itàlia.

 • Campiona d'Espanya Júnior de Biatló.

2013-2014:

 • Campiona d'Espanya Jove de Biatló.

El Biatló és un esport que requereix una gran inversió en material, i en ser un esport minoritari i poc conegut les ajudes externes són molt escasses. La falta de mitjans és una realitat que, a més, se li ha de suma en haver de desplaçar-se fins a Candanchú per poder practicar, perquè Hennar és d'un poble prop de Pamplona, i que en algunes temporades hi ha falta de neu.

Malgrat totes les barreres que ha de superar per poder practicar el Biatló, té molt clar que vol aconseguir les seves aspiracions, perquè és un somni pel qual fa molt temps que lluitant i per tot el sacrifici que ha fet i fara. Per Hennar, aconseguir-ho seria increïble, una satisfacció personal inimaginable, però sobretot seria un gran pas per a aquest esport, ja que solament hi ha hagut una dona a Espanya que hagi arribat tan lluny, Victoria Padial.

Disposa de patrocinadors que li faciliten descomptes en material d'hivern i cessió de material d'estiu, amb el que seria genial per a ella poder disposar de 6.030 € que l'ajudaran a preparar tant les competicions com acudir a aquestes.

 

 

Hennar és una lluitadora nata, el seu esforç i constància són diaris, ajudem-la a aconseguir els seus objectius!!

 

Henar Etxeberria Urkia va néixer fa 21 anys en Uharte - Huarte (Navarra). Practica el Biatló des dels 16 anys, i actualment entrena 6-7 dies setmanals, formant part del Club d'esquí de fons Uharte; un club que tant en la directiva com en el cos tècnic hi ha presència femenina." data-share-imageurl="">