#MassiTacticFemEnElWorldTour

 

Tot va començar fa 9 anys. Tres corredores de l'escola de ciclisme del CC Baix Ter passaven a categoria Cadet, sense opció de fer carreres femenines a Catalunya, l'única possibilitat era competir a País Basc i Copa d'Espanya. El Club va decidir apostar pel ciclisme femení i formar un petit equip amb aquestes tres corredores: el Catema.cat, i d'aquesta manera, permetre'ls que poguessin continuar practicant la seva afició, el Ciclisme.
Any rere any aquell petit equip ha anat creixent fins a 2018, any que va aconseguir ser un equip referent a Espanya en categoria cadet, Júnior i Sub23, i ser l'equip que més corredores va aportar a la selecció espanyola en els Mundials i Europeus.

Però aquest club és imparable, les seves ganes de lluita i ambició per continuar creixent com a equip i poder seguir acompanyat a les seves corredores, en 2019 van fer un gran salt de categoria i van crear el 1r equipo UCI (categoria professional) de Catalunya i un dels pocs d'Espanya, el Massi Tactic Women's Team.

Després d'una primera temporada d'adaptació a la nova categoria, aquest 2020, i amb un equip reforçat, són el 2n millor equip espanyol absolut (només per darrere del Movistar en el qual totes les seves corredores disposen de nòmina professional) i correran en algunes de les millors proves europees, perquè entre les 15 corredores que formen l'equip, acumulen:

  • Més de 50 campionats nacionals d'Espanya en diferents categories,
  • 5 campionats nacionals de Paraguai
  • 6 campionats nacionals de França
  • 3 campionats nacionals de Polònia
  • 3 campionats nacionals del Canadà
  • 1 Subcampionat del Món Júnior
  • Participacions en Mundials i europeus de gran part de les corredores
  • Nombroses victòries en carreres Nacionals

Però fins i tot tenint un gran equip humà, i el suport de Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya, disposen d'un dels pressupostos més petits dels equips UCI (Categoria Professional del ciclisme mundial) en l'àmbit mundial. Cap de les corredores ni membres de l'equip té un sou, per la qual cosa no poden dedicar-se exclusivament al ciclisme, i han de compaginar-lo amb estudis o treball. I, a més, tot i el bon nivell de l'equip, no tenen la possibilitat de realitzar el calendari desitjat, i han d'adaptar les seves aspiracions esportives al pressupost de l'equip, que significa el 30% del calendari.

Per tot això, aconseguir més patrocinadors i col·laboradors, donaria un petit impuls al seu projecte i estarien un pas més prop de poder complir el seu objectiu de realitzar el 100% del calendari Womens World Tour, fet que suposaria la culminació a un projecte que comença a l'escola local de ciclisme de Torroella de Montgrí, i acaba en el cim del ciclisme mundial. A més, molt poques dones de tot el món tenen l'oportunitat de ser presents en un equip UCI i molt menys poder realitzar el calendari World Tour, cosa que en els homes és molt més fàcil.

Sol·liciten 5.000 €, que invertirien a cobrir una petita part del seu pressupost anual:

 

Ciclisme femení espanyol es mereix estar en la Women World Tour, perquè elles es mereixen una oportunitat en el World Tour.

Els hi donem un cop de mà?

 

 

Tot va començar fa 9 anys. Tres corredores de l'escola de ciclisme del CC Baix Ter passaven a categoria Cadet, sense opció de fer carreres femenines a Catalunya, l'única possibilitat era competir a País Basc i Copa d'Espanya. El Club va decidir apostar pel ciclisme femení i formar un petit equip amb aquestes tres corredores: el Catema." data-share-imageurl="">