El valor del futbol femení

 

Avilès, Astúries, fa 16 anys es va fundar el C.D. Femiastur, amb l'ajuda de l'experiència de la seva presidenta, que en els anys 80 va començar a jugar al futbol sota moltes dificultats, que encara segueixen existint, i amb l'objectiu de donar l'oportunitat a totes aquelles noies que independentment de la seva edat i aptituds vulguin gaudir jugant o aprenent a jugar al futbol. Sent la seva principal raó de ser, formar a les seves futbolistes des dels valors que ha de transmetre l'esport d'equip i aportar el seu granet de sorra per intentar canviar la nostra societat. Perquè socialment el futbol és encara un esport on a la dona li costa encaixar com "socialment habitual i acceptat", perquè encara és molt comú trobar-nos amb moltes nenes, en tallers en els col·legis o en campanyes de captació, que no juguen al futbol perquè no les deixen o no tenen el suport que necessiten, simplement per ser futbol.

El Femiastur és un club ple de valors, que ha crescut amb esforç i amb passió, construint la seva història temporada rere temporada, perquè en els seus 16 anys s'ha alçat amb un gran curriculum:

  • Campiones de lliga autonòmica temporada 11/12 i ascens a div nacional 12/13
  • Campiones de lliga autonòmica temporada 14/15 i ascens a div nacional 15/16 on romanen des de llavors.
  • Campiones torneig Federació Asturiana any 2015.
  • Campiones torneig de futbol mixt municipi de Castrillon - Astúries any 2012, categoria pre benjamí (6 i 7 anys) sent l'únic equip de nenes en aquest torneig.
  • Aportació de jugadores de diverses categories totes les temporades a la Selecció Autonòmica Asturiana, i aportació des de l'any 2014 a l'espanyola de tres jugadores formades en el seu club des dels 9 i 10 anys.

I a més, compten amb tres jugadores formant-se com a tècniques al capdavant dels seus equips de categories benjamins, alevins i infantils, i en la directiva són quatre dones i un home.

El club està format per noies des dels 5 anys fins als 25, que entrenen quatre vegades per setmana, sent el seu objectiu a mitjà termini: créixer en participants i seguir millorant en la seva qualitat de formació a l'escola, a més d'asseure's en la 2a divisió nacional. I per a això, hauran de fer front a tots els obstacles:

  • Als grans clubs masculins i les seves seccions femenines de recent creació, que amenacen greument l'existència i competitivitat dels clubs independents femenins, havent de seguir demostrant la seva fortalesa i independència en el futbol femení, perquè no depenen de cap club masculí. La seva independència és el seu orgull.
  • A les manques econòmiques, ja que tan solament compten amb una mínima ajuda municipal, en la qual es neguen a reconèixer la dificultat més gran que té la dona dins del futbol pel que fa a altres disciplines més socialment acceptades. I a escala autonòmica l'ajuda econòmica és inexistent, ja que el govern del principat aplica una política de zero ajudes econòmiques al futbol, i ens deixen fora de les ajudes d'alt nivell a les quals tenen accessos totes les disciplines que competeixen a escala nacional. I els patrocinis són escassos i petits.

Però segur que ho aconsegueixen, perquè tenen molt clar el que volen:

  • Ajudar als seus futbolistes a seguir creixent, amb material de qualitat i professionals que cuidin de la seva salut, que és el més important i l'única cosa que no poden comprar.
  • Donar suport a la progressió professional de les seves noies. Volen seguir ajudant-les a créixer i que puguin continuar la seva formació en el seu club.
  • Editar la segona edició de la seva revista: orientada a fomentar el futbol femení i que ha obtingut un gran acolliment. Perquè creuen que és un moment crucial per a l'esport femení i estan tractant de promocionar-ho amb tots els mitjans del seu abast.

Però sobretot, no volen que la qüestió econòmica freni la seva il·lusió ni el seu entusiasme per desenvolupar nous projectes per la dona, la salut i l'esport femení. Per això, i molt més, hem d'ajudar-les. Sol·liciten 3.150 €

 

Ajudem al C.D. Femastur a seguir sent un referent en el futbol femení!!

 

 

Avilès, Astúries, fa 16 anys es va fundar el C.D. Femiastur, amb l'ajuda de l'experiència de la seva presidenta, que en els anys 80 va començar a jugar al futbol sota moltes dificultats, que encara segueixen existint, i amb l'objectiu de donar l'oportunitat a totes aquelles noies que independentment de la seva edat i aptituds vulguin gaudir jugant o aprenent a jugar al futbol." data-share-imageurl="">